Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA mențin trupe în Siria, pentru a asigura protecția unor instalații petroliere, la cererea Israelului și a Iordaniei

armata sua militari soldati americani

Trupe americane vor rămâne în unele zone din Siria, fie la cererea Israelului și Iordaniei, fie pentru a asigura protecția unor instalații petroliere, a declarat președintele SUA, Donald Trump, care anunțase anterior retragerea tuturor forțelor americane din această țară, informează postul BBC News, potrivit Mediaafax.

Donald Trump a comunicat recent că a decis retragerea celor 1.000 de militari americani din nord-estul Siriei, în contextul în care Turcia a informat că urma să lanseze o operațiune militară în regiune.

Trupele americane retrase din Siria au ajuns luni în Irak, unde vor continua campania de combatere a organizației teroriste Stat Islamic.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Liderul de la Casa Albă a precizat luni că Israelul și Iordania au cerut Statelor Unite să mențină un număr redus de trupe "într-o porțiune total diferită a Siriei", iar în altă zonă a țării, forțele americane sunt necesare pentru a asigura "securitatea (câmpurilor) petroliere".

În acest moment, peste 200.000 de militari americani sunt staționați în zone de conflict din întreaga lume, în pofida promisiunilor lui Trump de a aduce acasă trupele SUA.

Mai mult, Administrația Trump a sporit numărul militarilor americani prezenți în zona Golfului Persic, în contextul escaladării tensiunilor cu Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.