Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA 'merge cât se poate de departe', înaintea unui summit cu Coreea de Nord

sua coreea de nord

Statele Unite intenționează să "meargă cât mai departe posibil pe acest drum", înaintea unui summit cu Coreea de Nord care va avea loc luna aceasta în Vietnam, a declarat joi secretarul de stat american, Mike Pompeo, relataeză Reuters, potrivit Mediafax.

Pompeo a declarat că își trimite echipa înapoi în Asia, zilele următoare, pentru discuții suplimentare în legătură cu toate problemele discutate la summitului din iunie de la Singapore, între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump a anunțat săptămâna trecută că va participa la un al doilea summit cu Kim în capitala vietnameză Hanoi pe 27 și 28 februarie.

Pompeo a declarat într-o conferință de presă la Varșovia că Trump și Kim ar fi în căutarea "pilonului de denuclearizare cu care au fost de acord" la primul lor summit, precum și alte chestiuni.

Citește și: Doi geniști au murit, iar alți doi au fost răniți, în urma unei explozii produse la un depozit de muniții din Luxemburg

"Cu siguranță vom vorbi despre modul în care ... vom reduce tensiunea, vom reduce riscurile militare, vom reduce acel risc, astfel încât să putem obține pace și securitate în peninsulă", a spus el după o conferință pe tema Orientului Mijlociu.

"Ne propunem să mergem pe acest drum cât se poate de departe, așa cum putem în cele câteva săptămâni", a spus Pompeo.

Statele Unite solicită Coreei de Nord să renunțe la un program de arme nucleare care amenință Statele Unite, iar Trump a fost dornic să participe la un al doilea summit, chiar dacă întâlnirea de la Singapore a produs numai angajamente vagi din partea lui Kim și niciun progres concret.

Coreea de Nord încearcă să obţină ridicarea sancțiunilor impuse de SUA, încheierea oficială a războiului coreean 1950-53 și garanții de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.