Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Noi proteste in Ferguson. Doi politisti, impuscati

Focuri de armă au fost trase în noaptea de miercuri spre joi în fața sediului poliției din orașul american Ferguson (statul Missouri), unde câteva zeci de persoane participau la un protest după demisia șefului poliției locale Thomas Jackson, transmite Reuters.

Potrivit Washington Post, care citează ziarul St. Louis Post Dispatch, doi polițiști ar fi fost împușcați în timpul protestelor. Deocamdată nu se cunoaște starea în care se află cei doi răniți.

Jackson a demisionat miercuri după publicarea unui raport al Departamentului Justiției american privind acuzații de rasism la adresa poliției orașului Ferguson. Raportul vorbea despre tratamentul discriminatoriu aplicat persoanelor de culoare și încurajarea forțelor de poliție să amendeze abuziv șoferii, ca mijloc de a genera venituri.

De asemenea, în urma publicării raportului și-a depus mandatul și directorul serviciilor publice din Ferguson, John Shaw. ''Îmi anunț demisia din funcția de director al serviciilor publice din orașul Ferguson. După o perioadă de reflecție, cred că este în interesul comunității să fac acest pas pentru moment'', a spus John Shaw, care a respins însă acuzațiile de rasism ce apar în raportul Departamentului de Justiție. ''Serviciile mele nu au cerut niciodată poliției să vizeze afroamericani, nici să falsifice acuzații pentru a da amenzi, ei nu au comis abuzuri împotriva săracilor. Toate concluziile de acest fel care figurează în raport sunt pur și simplu false'', a mai spus el.

Orașul Ferguson a fost scena revoltelor după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de un ofițer de poliție alb, Darren Wilson, în august anul trecut.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.