Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA NU cedează: Rex Tillerson pune 'TUNURILE' pe Coreea de Nord

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a afirmat, într-un articol publicat în New York Times despre primul său an în fruntea diplomaţiei americane, că 'va fi menţinută presiunea' asupra Coreei de Nord pentru a se obţine denuclearizarea acesteia, transmite joi AFP.

'Până când denuclearizarea va avea loc, presiunea va fi menţinută' asupra Phenianului, a afirmat Tillerson, fără a-şi reitera în acest text recenta ofertă pentru un dialog fără condiţii prealabile cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Citește și: Decizie INCREDIBILĂ luată de Israel: Ce cadou îi face Ierusalimul lui Trump pentru că a recunoscut orașul drept capitala țării

'O uşă de dialog rămâne deschisă, dar noi am indicat în mod clar că regimul trebuie să merite să revină la masa negocierilor', mai arată secretarul de stat.

Acesta a purtat marţi o discuţie telefonică cu omologul său rus Serghei Lavrov, în care, potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse, 'a fost subliniată necesitatea de a se trece de la un limbaj de sancţiuni la un proces de negocieri cât mai curând posibil'.

În acelaşi articol, Tillerson insistă pe rolul Chinei, care 'a aplicat anumite interdicţii de import şi sancţiuni, dar poate şi ar trebui să continue să facă mai mult'. De asemenea, el speră că 'izolarea internaţională va pune regimul (nord-coreean) sub presiune pentru a intra în negocieri serioase vizând abandonarea programelor sale nuclear şi balistic'.

Citește și: Rihanna e în DOLIU: Vărul cântăreței a fost ASASINAT la câteva ore după ce au petrecut Crăciunul împreună

Bilanţul prezentat miercuri de Rex Tillerson în New York Times intervine după o săptămână marcată de adoptarea, vineri, în Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii privind impunerea de noi sancţiuni contra Phenianului, anunță Agerpres.

Marţi, Departamentul american al Trezoreriei a emis sancţiuni împotriva a doi nord-coreeni implicaţi în programul balistic al regimului de la Phenian. Măsurile fac parte din 'campania de presiune maximă pentru izolarea Coreei de Nord şi ajungerea la denuclearizarea totală a peninsulei coreene', a afirmat şeful Departamentului, Steven Mnuchin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.