Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu este de acord cu termenii folosiți de OMS pentru a investiga originea noului coronavirus

oms

Statele Unite au considerat marţi că termenii potrivit cărora o echipă de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) urmează să investigheze originile noului coronavirus nu au fost negociaţi în mod transparent sau în conformitate cu mandatul agreat de statele membre, informează Reuters.

Administraţia Trump a acuzat agenţia ONU că este "centrată pe China", ceea ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a negat în repetate rânduri. SUA au acuzat de asemenea China că a ascuns amploarea epidemiei iniţiale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Situație absolut scandaloasă în Vaslui. Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean

Garrett Grigsby, şef al biroului pentru afaceri globale în Departamentul Sănătăţii american, a declarat adunării ministeriale a OMS că statele membre au fost informate în legătură cu termenii de referinţă ai anchetei doar acum câteva zile.

"TOR (termenii de referinţă) nu au fost negociaţi într-un mod transparent cu toate statele membre ale OMS. TOR şi investigaţia în sine par a fi incompatibile cu mandatul acordat de statele membre", a spus el, fără a elabora.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

Cel mai important expert al OMS pentru situaţii de urgenţă, Mike Ryan, a declarat pe 30 octombrie că echipa de oameni de ştiinţă condusă de OMS şi omologii lor chinezi au avut o primă întâlnire virtuală cu privire la investigaţiile comune asupra originii noului coronavirus apărut în China la sfârşitul anului trecut, urmând că ei să se deplaseze pe teren.

La nivel mondial, au fost raportate peste 50,74 milioane de persoane infectate şi 1,26 milioane care au murit, potrivit unui bilanţ Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.