Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu fac rabat când trebuie să furnizeze arme Ucrainei: Antony Blinken garantează ca vor primi tot ce au nevoie

GettyImages
Antony Blinken

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat marți că sprijinul acordat de Washington Kievului a evoluat pe parcursul războiului, SUA fiind hotărâte să ofere Ucrainei "ceea ce are nevoie pentru a reuși pe câmpul de luptă", transmite Rador.

"Pe măsură ce această agresiune a evoluat, la fel a crescut și asistența noastră pentru Ucraina, asigurându-ne că are tot ce are nevoie pentru a face față agresiunii", a declarat Antony Blinken în cadrul unei conferințe de presă susţină în comun la Washington cu ministrul britanic de externe, James Cleverly.

Antony Blinken nu a intrat în detalii cu privire la ce ar putea oferi SUA Ucrainei. "Dacă vă uitați la traiectoria de la Stinger la Javelin, la HIMARS, la vehiculele de luptă Bradley și la bateriile de rachete Patriot, am furnizat în mod continuu ceea ce Ucraina are nevoie, asigurându-ne, de asemenea, că ucrainenii sunt instruiți cu privire la sistemele care le-au fost furnizate şi că au capacitatea de a le întreține", a mai spus Antony Blinken.

Secretarul american de stat a salutat decizia Marii Britanii de a furniza tancuri Ucrainei, spunând: "Aplaudăm angajamentul premierului [Rishi Sunak] de a trimite tancuri Challenger 2 și sisteme de artilerie suplimentare în Ucraina, elemente care vor continua să consolideze și să se adauge la ceea ce SUA au furnizată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.