Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu își deschid frontierele cu Mexicul şi Canada nici în următoarea lună

The Hill
sua mexic

Frontierele SUA cu Mexic şi Canada vor rămâne închise până la 21 octombrie pentru călătoriile neesenţiale, în cadrul măsurilor de combatere a propagării noului coronavirus, a anunţat vineri administraţia americană, potrivit dpa.

'Continuăm să lucrăm cu partenerii noştri canadieni şi mexicani pentru a încetini răspândirea COVID-19. În consecinţă, am convenit să prelungim limitarea călătoriilor neesenţiale prin porţile noastre comune de intrare terestre până la 21 octombrie', a transmis pe Twitter secretarul interimar al Departamentului Securităţii Interne, Chad Wolf, scrie agerpres.ro.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

Frontierele Statelor Unite cu Mexic şi cu Canada au fost închise din luna martie pentru deplasările neesenţiale. Este permisă trecerea lucrătorilor transfrontalieri consideraţi esenţiali, cum sunt cei din sănătate şi transportul de mărfuri.

Serviciile vamale şi de pază a frontierei au anunţat de asemenea că nu vor mai trimite în detenţie imigranţii care intră din Canada sau Mexic, ci îi vor returna în ţara de origine.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Guvernul canadian a comunicat vineri, la rândul său, că frontiera cu SUA, cea mai lungă din lume, cu aproape 8.900 km, va rămâne închisă până la 21 octombrie pentru deplasările neesenţiale, notează AFP.

Această nouă prelungire de o lună survine în timp ce Canada cunoaşte o creştere îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, care au provocat până acum peste 9.200 de decese. În SUA, numărul victimelor se apropie de pragul de 200.000.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL

În vremuri normale, frontiera americano-canadiană este traversată de mai mult de 400.000 de persoane, însă acest flux a scăzut cu peste 95% din martie faţă de anul trecut, conform statisticilor canadiene.

Tot din martie, peste 18.000 de călători străini veniţi din SUA au fost respinşi de Canada la graniţă din motive de deplasări neesenţiale.

Citește și: Nicuşor Dan aduce noi acuzaţii: Caracatița Firea-Pandele, angajarile se fac numai pe baza de rudenie în administraţia bucureşteană!

Frontierele internaţionale ale Canadei rămân închise pentru străini cel puţin până la 30 septembrie.

Din luna martie, persoanele care ajung în această ţară, fie cetăţeni canadieni sau nu, sunt supuse unei carantine obligatorii de 14 zile.

Citește și: Cazul Traian Ogâgău preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.