Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu mai acordă azil migranţilor care tranzitează Mexicul fără să ceară statut de refugiat

Inquam Photos/ Octav Ganea
steagul SUA american

Guvernul american a anunţat luni că va refuza cererile de azil depuse la graniţa de sud de către migranţii care nu au solicitat statutul de refugiat în Mexic sau într-o altă ţară prin care se poate ajunge în SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Statele Unite sunt generoase, dar complet copleşite de povara creată de sutele de mii de străini arestaţi la graniţa sudică", a declarat ministrul justiţiei Bill Barr, într-un comunicat care anunţă implementarea, începând de marţi, a acestei noi reguli. Potrivit ministrului, această reglementare ar trebui "să descurajeze migranţii economici care doresc să exploateze sistemul'' american de acordare de azil.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea inimii depinde şi de grăsimi. Care sunt grăsimile bune şi unde le găsim

Aceasta este o măsură "temporară" în aşteptarea revizuirii de către Congres a legilor privind migraţia, a precizat ministrul interimar al Securităţii interne, Kevin McAleenan.

În noua reglementare sunt prevăzute câteva excepţii, în special pentru victimele traficului de fiinţe umane. Statele Unite se confruntă cu un aflux de migranţi la graniţa lor cu Mexicul, 100.000 de persoane fiind arestate în fiecare lună din martie, între care multe familii cu copii.

Citește și: Bogdan Licu, REACȚIE INCENDIARĂ după decizia CSM în cazul procuroarei Maria Pițurcă: 'Nu înseamnă că e în regulă'

Majoritatea originari din ţări sărace şi cu un nivel crescut de violenţă din America Centrală, Guatemala, El Salvador şi Honduras, aceşti migranţi depun, în general, o cerere de azil care le permite să rămână pe teritoriul american pe durata examinării dosarului lor de către un judecător pentru imigrare.

Administraţia Donald Trump acuză faptul că unii dintre aceştia dispar şi cresc apoi rândurile celor aproximativ 10,5 milioane de migranţi fără acte care se află în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.