Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu se mișcă suficient de repede pentru a dezvolta propria monedă digitală (CBDC), spune Tim Massad, fost președinte CFTC

paymentscardsandmobile.com
dolar digital criptomonede cbdc

Tim Massad, care a ocupat funcția de președinte al Commodity Futures Trading Commission până în 2017, a declarat că Statele Unite sunt prea lente în dezvoltarea unui plan de modernizare a sistemelor de plată.

Într-o audiere de miercuri a Comitetului Economic Comun privind rolul activelor digitale în guvern, Massad a spus că o monedă digitală a băncii centrale, sau CBDC, ar putea fi o soluție pentru ca Statele Unite să își îmbunătățească sistemele de plăți existente, la care el a numit „ lent” și „scump”. În plus, fostul președinte al CFTC a spus, deși monedele stabile ar putea fi utilizate în acest scop, ele prezintă, de asemenea, unele dintre cele mai urgente provocări pentru autoritățile de reglementare din SUA și prezintă riscuri semnificative, conform cointelegraph.com

Massad a spus că oamenii care folosesc monede stabile precum Tether ( USDT ) pentru a muta fonduri între burse este un bun exemplu al motivului pentru care sistemul de plăți din SUA trebuie modernizat. Cu toate acestea, el a adăugat că rezervele emitentului de monede stabile nu au fost probabil investite în „active lichide extrem de sigure” precum dolarul și, prin urmare, nu au fost asigurate în același mod ca fondurile din instituțiile financiare tradiționale. Fostul șef CFTC a spus că recomandarea sa ar fi adoptarea unor reglementări „asemănătoare băncilor”, dar și împiedicarea emitenților să facă împrumuturi pentru a elimina necesitatea asigurării depozitelor.

„CBDC-urile, monedele stabile și activele digitale, în general, sunt adesea citate ca un mijloc de a obține o mai mare incluziune financiară și ar trebui să luăm în considerare potențialul lor de a face acest lucru”, a spus Massad. „Ar trebui să acționăm acum pentru a îmbunătăți accesul la serviciile financiare și prin alte mijloace – nevoia este prea mare.”

Directorul de cercetare al Coin Center, Peter Van Valkenburgh, prezent și el la audiere, a numit stablecoins o „zonă interesantă” în spațiul cripto, dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aparenta lipsă de claritate a reglementărilor pentru emitenți.

„Cu siguranță există unii emitenți de monede stabile care încalcă legea”, a spus Van Valkenburgh, adăugând:

„Există, de asemenea, emitenți de monede stabile reglementate și există și posibilitatea de a crea mai mult o casă federală pentru reglementarea monedelor stabile. Nu avem un decalaj legal acolo, cred - avem doar un decalaj de aplicare.”

Comentariile atât de la Van Valkenburgh, cât și de la Massad vin în urma unui raport al Grupului de lucru al președintelui pentru piețele financiare care sugerează că emitenții de monede stabile din SUA ar trebui să fie supuși unei „supravegheri federale adecvate”, asemănătoare cu cea a băncilor. Grupul a spus că legislația este „necesară urgentă pentru a aborda în mod cuprinzător riscurile prudențiale prezentate de acordurile de plată cu monedele stabile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.