Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu sunt interesate de ruperea completă a relațiilor cu Rusia, dezvăluie un diplomat rus. Ce spune despre sancțiunile impuse Moscovei

The Moscow Times
Anatoly Antonov

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a afirmat că Statele Unite nu sunt interesate de ruperea completă a relațiilor diplomatice cu Rusia.

Washingtonul nu este interesat de o rupere definitivă a relațiilor diplomatice cu Moscova, ar trebui să ne așteptăm în curând la numirea unui nou ambasador american în Rusia, a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, conform Rador.

În cadrul emisiunii TV Pervîi Kanal, el a remarcat că, în momentul de faţă, „toate sferele de cooperare sunt înghețate, de la cultură, sport până la stabilitatea stratului''.

Printre subiectele în cadrul cărora Moscova și Washingtonul sunt angajate în dialog, el a menționat sfera spațială, ''nivelul minim de cooperare în domeniul neproliferării armelor de distrugere în masă, reglementarea conflictului din Siria privind prevenirea unor noi confruntări''.

"Aș dori să subliniez că, la nivel politic, americanii declară că este inoportun să rupem definitiv relațiile diplomatice. Ei consideră că este necesar să aibă reprezentanți la Moscova. Apropo, recent au anunțat că un nou ambasador este așteptat în viitorul apropiat să sosească la Moscova'', a specificat Antonov.

El a adăugat, de asemenea, că nu consideră că pe viitor Washingtonul va renunţa la aplicarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

''Am avut de-a face cu sancțiunile împotriva Uniunii Sovietice și Rusiei, timp de câteva decenii, nu-mi amintesc o singură zi în care Rusia a existat fără sancțiuni'', a spus Antonov.

El a menționat: ''Nu cred că va sosi ziua în care americanii vor ridica brusc sancțiunile aplicate împotriva noastră''. În același timp, potrivit lui Antonov, Moscova și Washingtonul ''nu au atins încă vârful tensiunilor'', care a existat în timpul crizei din Caraibe.

Președintele american, Joe Biden, a anunțat că o va nominaliza pe Lynne M. Tracy, ambasadoare a Statelor Unite în Armenia, în funcţia de ambasador al SUA în Rusia.

Tracy este expertă în spaţiul Rusia și țările fostei URSS, diplomată de carieră, înainte de a fi numită ambasador în Armenia în 2019, a ocupat funcția de consilier principal pentru afacerile rusești în Departamentul de Stat al SUA.

Tracy vorbește rusa și, dacă va fi aprobată de Senat, va deveni prima femeie ambasador al SUA în Rusia. Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, a declarat că Moscova și-a dat acordul (consimțământul prealabil) cu privire la numirea lui Tracy în funcția de ambasador al SUA în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.