Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 'Obamacare' rezistă încercărilor de sabotare din partea administraţiei Trump, conform statisticilor

The Blaze
Trump semneaza obamacare

Numărul persoanelor care beneficiază de o asigurare de sănătate în Statele Unite ale Americii datorită reformei în domeniu a administraţiei Obama a rămas stabil în anul 2017, conform celor mai recente statistici, publicate marţi, transmite AFP, conform agerpres.ro

Potrivit anchetei Centrului Naţional de Statistici de Sănătate (NCHS), anul trecut, 9,1% din populaţie nu avea asigurare, faţă de 9,6% în 2016, o diferenţă considerată nesemnificativă de statisticieni. 

În pofida progreselor istorice datorate reformei emblematice a preşedintelui democrat Barack Obama - în 2010, când 'Obamacare' a fost adoptată, 16% din populaţie nu avea asigurare -, acestea bat pasul pe loc din 2015, numărul celor fără asigurare rămânând la aproape acelaşi nivel în ultimii trei ani. 

Congresul a eşuat în abrogarea acestei reforme, dar administraţia Donald Trump acţionează în ultimul an toate pârghiile posibile pentru a submina sistemul creat de 'Obamacare' pentru a le permite oamenilor să subscrie, pe un site şi cu ajutorul unor credite de impozite, la asigurări de sănătate pe piaţa privată. Spre exemplu, administraţia a tăiat fondurile de promovare prin care americanii erau încurajaţi să se asigure în acest mod. 

Cu toate acestea, numărul persoanelor care beneficiază de o asigurare vândută astfel a rămas stabil, fiind de 9,8 milioane la sfârşitul lui 2017, comparativ cu 11,6 milioane la finalul lui 2016, scăderea nefiind considerată semnificativă la nivel statistic. 

Autorităţile sunt interesate în general nu de rata celor asiguraţi din populaţia totală, ci din rândul celor de sub 65 de ani, vârstă de la care americanii au în mod automat dreptul la asigurare publică de sănătate, prin sistemul Medicare creat în anii 1960. 

Printre americanii cu vârste între 18 şi 64 de ani, 69,3% deţin o asigurare privată, 19,3% au o asigurare publică (în principal prin programul Medicaid pentru cei mai nevoiaşi) şi 12,8% nu au asigurare de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.