Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

www.twitter.com
Bell

Statele Unite vor oferi gratuit Republicii Cehe opt elicoptere militare de tip Bell, a anunţat ambasada SUA la Praga. Drept răspuns, ministrul ceh al Apărării a declarat că este o recunoaştere a ajutorului acordat de către Cehia Ucrainei, relatează Reuters.

”Se demonstrează că poziţia noastră clară şi neclintită de la începutul invaziei ruse în Ucraina dă roade”, a declarat ministrul ceh al Apărării, Jana Cernociova, potrivit Hospodarske Novini, informează News.ro.

”Nu numai că am câştigat respect faţă de aliaţii noştri datorită eforturilor noastre de a ajuta Ucraina, dar am primit şi sprijinul lor în modernizarea armatei noastre”, a mai subliniat ea.

Elicopterele se adaugă celor 12 comandate anterior şi vor fi gratuite, cu excepţia costurilor de transfer şi de modernizare, a anunţat, joi seara, ambasada SUA pe Twitter.

”Confirmăm cu plăcere transferul a 6 AH-1Z şi 2 UH-1Y în cadrul programului Articole de apărare în exces (EDA)”, a menţionat ambasada.

Cehii încearcă să accelereze modernizarea armatei naţionale, în efortul de a renunţa la echipamentele din epoca sovietică, inclusiv la flota de elicoptere, şi au donat Ucrainei hardware în exces.

Transferul înseamnă că Republica Cehă va avea 10 elicoptere de atac de tip AH-1Z Viper şi 10 elicoptere utilitare de tip UH-1Y Venom. Avioanele comandate anterior urmează să sosească în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.