Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Oracle intră în cursa pentru preluarea TikTok

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Oracle

Grupul informatic american Oracle Corp a demarat discuţii preliminare cu ByteDance, proprietarul chinez al reţelei de socializare TikTok, şi se gândeşte serios la posibilitatea de a prelua operaţiunile aplicaţiei din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, a informat luni cotidianul Financial Times, preluat de Reuters.

Potrivit FT, care citează surse din apropierea acestui dosar, Oracle lucrează cu o serie de investitori americani care au deja participaţii la ByteDance, precum General Atlantic şi Sequoia Capital.

La începutul acestei luni, Reuters a informat că Twitter a contactat ByteDance pentru a-şi exprima interesul în preluarea operaţiunilor din SUA ale reţelei TikTok, în timp ce gigantul Microsoft este în continuare considerat favorit pentru încheierea unui acord.

Financial Times a precizat luni că Microsoft este interesat şi de activităţile TikTok din alte ţări, în special din India şi Europa. Însă ByteDance se opune ideii de a-şi vinde orice active dincolo de cele din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, susţine Financial Times.

Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite. De mai multe luni, Donald Trump acuză platforma TikTok că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.