Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pornesc înarmarea NUCLEARĂ: Casa Albă afirmă că 'trăim momente mai ameninţătoare decât cele de la sfârşitul Războiului Rece'

paginaderusia.ro
arma nucleara

SUA şi-au apărat marţi noua lor politică nucleară controversată, insistând în faţa ONU asupra necesităţii unei atitudini mai ferme pentru a face faţă unui climat de insecuritate crescut, informează France Presse.

Noua 'politică nucleară' a Pentagonului, dezvăluită săptămâna trecută, îşi propune să ofere Statelor Unite arme noi cu putere redusă, ca 'răspuns' la reînarmarea Rusiei şi Chinei, ceea ce este ferm negat de Moscova şi Beijing, scrie agerpres.ro.

Citește și: RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

'Actualul mediu de securitate este mai dinamic, complex, mai solicitant şi mai ameninţător decât cel de la sfârşitul Războiului Rece', a afirmat marţi la Geneva ambasadorul american la Conferinţa ONU pentru dezarmare, Robert Wood.

El a acuzat Rusia, China şi Coreea de Nord de consolidarea arsenalului nuclear şi de 'creşterea importanţei armelor nucleare în strategia lor de securitate'.

Citește și: Haos în primăriile din România în urma noilor măsuri fiscale: Ce sumă uriașă a pierdut Primăria Capitalei

'Unii în această sală cred poate că noi ar trebui să ne băgăm capul în nisip şi să ignorăm ameninţările, lăsând Rusia, China şi Coreea de Nord să continue să facă ceea ce fac', a declarat Wood presei.

'Această postură nucleară reflectă realitatea situaţiei de securitate', a afirmat el, adăugând că este 'importantă consolidarea descurajării nucleare'.

Citește și: Legea a fost adoptată! Ce trebuie să știe toți șoferii

Rusia a denunţat 'caracterul belicos' şi 'antirusesc' al noii doctrine nucleare americane, avertizând că va lua 'măsurile necesare' pentru a-şi asigura propria securitate.

China şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de acest raport al Pentagonului, care lansează 'supoziţii arbitrare' privind intenţiile Beijingului, în timp ce Iranul a acuzat Statele Unite că "au adus umanitatea mai aproape de distrugerea totală'.

Citește și: I-a aplicat încă o lovitură: Ce fost fotbalist l-a învins din nou pe Becali și câți bani trebuie să primească de la patronul FCSB

Această nouă revizuire a dispozitivului nuclear american, în contextul în care ultima datează din 2010, a provocat o controversă puternică pe plan internaţional.

Unii acuză administraţia preşedintelui Donald Trump că încearcă să reducă pragul declanşării unei lovituri nucleare şi că încalcă acordurile de neproliferare.

Citește și: Simona Halep joacă tare: A refuzat o ofertă fabuloasă – răspunsul care i-a lăsat mască pe şefii companiei

'Pragul nuclear nu s-a redus', a asigurat ambasadorul american. 'Obiectivul este de a spune clar că nu este în interesul nimănui să recurgă la armele nucleare', a insistat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.