Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA preconizează o reducere semnificativă de posturi în cadrul forţelor terestre, în lumina ameninţărilor în schimbare

armata sua irak

Forţele terestre ale SUA vor fi reduse cu circa 5%, însemnând în total 24.000 de posturi, în cadrul unei restructurări care vizează să răspundă atât problemelor de recrutare, cât şi ameninţărilor în schimbare, relatează marţi dpa şi New York Daily News, potrivit Agerpres.

Majoritatea reducerilor de personal vor fi aplicate pe poziţii deja vacante, unele dintre ele nemaifiind necesare, de exemplu în domeniul operaţiunilor antiinsurgenţă, după diminuarea efectivelor din Irak şi retragerea din Afganistan. Alte reduceri se vor face în unităţi unde sunt posturi neocupate din cauza problemelor de recrutare. Armata nu le cere soldaţilor să plece, se precizează într-un document al US Army citat de dpa.

"Timp de aproape 20 de ani structura forţelor terestre a reflectat concentrarea pe operaţiunile antiinsurgenţă şi antiterorism care au dominat după atacurile de la 11 septembrie 2001. Armata va continua să aibă nevoie de aceste capabilităţi, dar în lumina climatului de securitate în schimbare şi a evoluţiei caracterului războiului, se va concentra pe desfăşurarea de operaţiuni de luptă pe scară largă împotriva unor puteri militare avansate tehnologic", se arată în document.

Acesta mai consemnează că pentru a pune în practică acest obiectiv "este nevoie de generarea de capacităţi noi şi de reechilibrarea structurii" şi conducerea armatei a ajuns la aceste concluzii după o profundă analiză a operaţiunilor, capacităţilor şi climatului militar global.

Reforma vizează de asemenea modernizarea şi reechiparea platformelor de arme, dintre care unele datează de la începutul războiului rece, şi este un aspect esenţial pentru "descurajarea unor adversari care folosesc noile tehnologii pentru a deveni mai puternici şi agresivi".

"Implementarea acestor schimbări de structură ale forţelor reprezintă o evoluţie semnificativă pentru armată, trecerea de la operaţiuni antiinsurgenţă şi antiterorism la concentrarea pe operaţiuni de luptă pe scară largă împotriva unor adversari foarte sofisticaţi", subliniază sursa citată.

Planul în acest scop implică suplimentarea cu circa 7500 de militari a unităţilor din domenii ca apărarea aeriană şi antidronă, precum şi crearea de echipe operative pentru îmbunătăţirea capacităţilor în sfera activităţilor informatice, strângerii de informaţii şi al loviturilor cu rază lungă, se mai arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.