Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pregătesc o retragere militară din Coreea de Sud

sua armata

Statele Unite iau în considerare o reducere semnificativă a numărului militarilor americani staționați în Coreea de Sud dacă autoritățile de la Seul nu vor crește sumele alocate cheltuielilor privind trupele americane din această țară, informează cotidianul Chosun Ilbo, citat de Reuters.

Autoritățile americane au solicitat săptămâna trecută ca Seulul să își crească contribuția financiară pentru trupele americane staționate pe teritoriul sud-coreean la cinci miliarde de dolari, o sumă de cinci ori mai mare decât cea alocată în prezent.

Cu toate că niciuna dintre țări nu a confirmat în mod oficial sumele vehiculate, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că prezența trupelor americane în Coreea de Sud este „o protecție care valorează cinci miliarde de dolari”.

„Din ce înțeleg, Statele Unite se pregătesc de retragerea unei brigade în cazul în care negocierile cu Coreea de Sud nu vor merge așa cum își dorește președintele Trump”, a declarat o sursă diplomatică de la Washington pentru Chosun Ilbo.

O brigadă americană obișnuită numără între 3.000 și 4.000 de militari. În acest moment aproximativ 28.500 de militari americani sunt staționați în Coreea de Sud, țară care din punct de vedere tehnic este încă în război cu Coreea de Nord, întrucât nu a fost semnat niciun tratat de pace între cele două țări în urma conflictului dintre 1950 și 1953.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.