Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Preşedintelui Trump `îi este greu să creadă` că Israelul ar fi spionat Casa Albă

reuters
trump, ok, casa alba

Preşedintele Donald Trump a negat joi veridicitatea informaţiilor potrivit cărora Israelul ar fi spionat Casa Albă şi a reafirmat relaţia excelentă pe care o are cu statul evreu, informează AFP preluat de agerpres.

"Nu cred. Nu cred că israelienii ne spionează. Mi-ar veni greu să cred", a declarat preşedintele Statelor Unite."Totul este posibil, dar nu cred", a insistat liderul de la Casa Albă.

Un articol apărut în Politico scrie despre faptul că Israelul ar fi amplasat în 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe, în inima capitalei Statelor Unite.

"Aceste aparate cu siguranţă au servit la spionarea preşedintelui Donald Trump" şi a consilierilor săi, a explicat un oficial american citat în articol.

Israelul a negat cu fermitate aceste acuzaţii. O dezminţire reluată joi de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunţat o poveste "complet inventată".

"Am o linie directoare: fără spionaj în Statele Unite", a asigurat prim-ministrul israelian."Aceasta este respectată la literă, fără excepţii", a mai spus Netanyahu.

Donald Trump şi-a manifestat sprijinul ferm faţă de Israel şi de actualul premier, mergând până acolo încât a încălcat consensul internaţional şi linia diplomatică tradiţională a SUA prin recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

"Relaţia mea cu Israelul este excelentă", a subliniat miliardarul republican. El a reamintit retragerea SUA din acordul nuclear internaţional privind Iranul, o decizie foarte apreciată de executivul israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.