Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: PreţuL petrolului a scăzut cu aproximativ 2%

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%, pe fondul aşteptărilor că întreruperile livrărilor SUA din Golful Mexic vor fi pe termen scurt, în timp ce temerile de recesiune au umbrit perspectivele cererii, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 1,5%, până la 98,13 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari sau cu 2,2%, până la 92,26 dolari pe baril,k conform News.ro

Ambele contracte au avansat joi cu peste 2%.

”Ne retragem puţin după marea ascensiune de ieri”, a spus Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. Preţul petrolului Brent a crescut cu 3,5% săptămâna aceasta, după o scădere de 14% săptămâna trecută, din cauza temerilor că inflaţia şi ratele dobânzilor în creştere vor afecta creşterea economică şi cererea de combustibil.

Cotaţia petrolului WTI a urcat cu 3,7%.

Un oficial portuar din Louisiana a declarat că până la sfârşitul zilei de vineri urma să fie înlocuită o piesă de conductă de petrol deteriorată, ceea ce va permite reluarea producţiei la şapte platforme petroliere offshore din Golful Mexic al SUA.

Joi, principalul producător de petrol din Golful Mexic din SUA, Shell, a declarat că a oprit producţia la trei platforme de mare adâncime din regiune. Cele trei platforme sunt proiectate pentru a produce în total până la 410.000 de barili de petrol pe zi.

Piaţa a absorbit, de asemenea, opinii contrastante referitoare la cerere din partea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.