Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA procedează cu tact - Kamala Harris evită să numească atacurile din Rusia crime de război

Kamala Harris

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a denunţat, în cursul vizitei în Polonia, "atrocităţile" comise de armata rusă în Ucraina, dar a evitat să catalogheze atacurile ca fiind crime de război. "Transmitem foarte clar că orice atac intenţionat asupra civililor nevinovaţi este o încălcare a reglementărilor. Naţiunile Unite au iniţiat o procedură de evaluare şi investigare şi sigur că vom participa în modul adecvat şi necesar", a afirmat Kamala Harris, la Varşovia, în cursul întâlnirii cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, scrie Mediafax.

Citește și: Sancțiunile impuse de Europa Rusiei vor îmbogăți China: țara va da o nouă lovitură, după pandemie

Citește și: Serghei Lavrov a izbucnit la adresa CNN: 'Așa e manipulată toată lumea. Ucraina a atacat maternitatea'

"Ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra acestui război, asupra a ceea ce a făcut Rusia, agresiuni şi atrocităţi", a subliniat Kamala Harris, citată de CNN. Kamala Harris a evitat să utilizeze sintagma "crime de război". Însă Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, a declarat că sunt "evidente" crimele de război din Ucraina.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a iniţiat investigaţii în legătură cu presupuse atrocităţi comise de forţele armate ruse în Ucraina. Administraţia Joseph Biden a condamnat vehement, miercuri seară, utilizarea disproporţionată a forţei de către armata rusă în Ucraina, după atacul care a vizat un spital de pediatrie din oraşul Mariupol. "Este atroce să asistăm la utilizarea barbară a forţei militare contra civililor nevinovaţi, într-un stat suveran", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.