Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Propunere inedită în urma atacurilor teroriste

pistol arma

Presedintele Universitatii Liberty din Statele Unite, Jerry Falwell Jr., le-a cerut studentilor sa poarte arme, în urma atacului armat din statul California, desi în majoritatea campusurilor universitare armele sunt interzise, relateaza CNN, potrivit Mediafax.

"Întotdeauna am gândit ca, daca mai multi oameni buni ar avea permise de port-arma, i-am putea termina pe musulmanii aceia înainte de a veni sa ucida", a declarat Falwell. El a precizat ca nu se refera la toti musulmanii, ci doar la cei care comit atacuri.

Comentariile sale au fost criticate de Ibrahim Hooper, de la Consiliul pentru Relatii Islamice Americane, care apreciaza ca aceste afirmatii agraveaza retorica inflamatorie la adresa musulmanilor.

"Este parte din atmosfera toxica antimusulmana pe care o vedem, în special în ultimele saptamâni, dupa (atacurile de la ) Paris si San Bernardino", a afirmat Hooper.

Syed Rizwan Farook si Tashfeen Malik, cei doi soti care au comis atacul armat soldat cu 14 morti la San Bernardino, în statul american California, erau musulmani. David Bowdich, un oficial de la FBI, a precizat ca autoritatile investigheaza acest atac ca un act de terorism.

Farook era coleg cu participantii la petrecerea de la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati din orasul San Bernardino, pe care au atacat-o. În cursul atacului, Tashfeen Malik a postat pe Facebook un mesaj de loialitate fata de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizatiei teroriste sunnite Stat Islamic.

În urma atacului, presedintele Barack Obama a pledat pentru consolidarea controlului asupra armelor, pentru ca astfel de incidente "sa fie mai rare, nu normale".

Presedintele Universitatii Liberty apreciaza însa ca limitarea armelor este o idee proasta dupa tot ce s-a întâmplat la San Bernardino. Falwell a precizat ca detine el însusi o arma si considera ca daca persoanele aflate la petrecerea din San Bernardino ar fi fost înarmate, rezultatul ar fi fost altul.

De aceea, el i-a încurajat pe studenti sa-si ia permise de port-arma, notând ca Universitatea Liberty ofera un curs gratuit de antrenament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.