Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pun capăt statutului de protecţie temporară de care beneficiau 55.000 de imigranţi din Honduras

honduras

Guvernul Statelor Unite a anunţat vineri că pune capăt Statutului de Protecţie Temporară (TPS) în cazul Hondurasului şi a acordat o perioadă de 18 luni, până la 5 ianuarie 2020, celor 55.000 de beneficiari ai acestuia, pentru a se întoarce în ţara lor sau să caute un alt mod de a-şi reglementa situaţia migratorie, transmite EFE.

În noiembrie anul trecut, SUA au decis să extindă TPS pentru Honduras cu şase luni, până la 5 iulie 2018.

Administraţia americană trebuia să comunice decizia sa în acest caz cu 60 de zile înainte de expirarea termenului, prin urmare data limită pentru un nou anunţ era sâmbătă, 5 mai.

În 1999, preşedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a acordat TPS pentru cetăţenii din Honduras ca urmare a distrugerilor cauzate de uraganul Mitch. Statutul le permitea miilor de imigranţi din această ţară să locuiască şi să lucreze în Statele Unite.

Secretarul pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, a stabilit că perturbarea condiţiilor de viaţă în Honduras după uraganul Mitch, care a servit ca bază pentru acordarea TPS, s-a diminuat într-o asemenea măsură încât nu ar mai trebui să fie considerată substanţială, iar TPS trebuie să ia sfârşit, a informat administraţia americană, într-un comunicat.

La sfârşitul lunii martie, administraţia Trump a precizat că, de la 1 aprilie, va pune capăt statutului special de care beneficiau imigranţii liberieni şi care a împiedicat expulzarea acestora din SUA.

Anterior, guvernul SUA anunţase deja încetarea respectivei protecţii pentru 200.000 de cetăţeni din El Salvador, aproape 60.000 de haitieni, peste 5.000 de nicaraguani şi 1.000 de sudanezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.