Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pun noi SANCȚIUNI regimului din Coreea de Nord

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Trezoreria americană a anunţat vineri sancţiuni ce vizează 11 nord-coreeni "agenţi ai regimului", care lucrează în Rusia, China, Vietnam şi Cuba, dar şi o societate a Phenianului, cu scopul de a izola şi mai mult regimul comunist ce îşi continuă programul nuclear şi cel de rachete balistice, ilegale din prisma dreptului internaţional, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Sancţiunile de astăzi urmăresc perturbarea reţelelor şi metodelor folosite de guvernul Coreii de Nord pentru finanţarea programelor sale ilegale" din domeniul nuclear şi al rachetelor balistice, a spus secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, citat de DPA.

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

Majoritatea celor 11 nord-coreeni supuşi noilor sancţiuni sunt manageri de companii care locuiesc în China sau în Rusia, unde lucrează pentru societăţi ce obţin materiale, tehnologii şi finanţări pentru industria nord-coreeană de apărare, arată AFP.

Compania supusă sancţiunilor este Paeksol Trading Corporation, care exportă cărbune şi minereu de fier în beneficiul regimului nord-coreean, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

Statele Unite au cooperat cu China pentru ca Beijingul să oprească importul de cărbune din Coreea de Nord. Dar Paeksol a continuat să exporte cărbune prin intermediul unor societăţi paravan din Dalian, oraş în nordul Chinei, scrie France Presse.

Sancţiunile anunţate vineri interzic orice fel de comerţ al entităţilor americane cu respectivele persoane sau societăţi şi îngheaţă toate potenţialele active sau bunuri ale acestora aflate sub jurisdicţia SUA.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

"Aceste sancţiuni subliniază angajamentul acestei administraţii contra ameninţării reprezentate de regimul lui Kim Jong Un asupra Statelor Unite şi aliaţilor noştri şi în favoarea stabilităţii peninsulei coreene şi a regiunii Asia-Pacific", a adăugat Mnuchin, preluat de AFP, cerând partenerilor şi aliaţilor SUA să ia măsuri similare.

Conform unui raport al ONU, obţinut de AFP la finalul lunii februarie, Coreea de Nord evită sancţiunile cele mai dure impuse de Naţiunile Unite utilizând intermediari sau societăţi-paravan pentru a continua activităţile comerciale, în special cu Malaezia şi China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.