Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pun sub semnul întrebării utilizarea rachetelor hipersonice de către Rusia: Poate încearcă să trimită un mesaj Occidentului

Sputnik France
Kinjal racheta

Statele Unite nu pot nici confirma, nici infirma că Rusia a folosit în Ucraina rachete hipersonice, a declarat luni agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, un oficial american de rang înalt din domeniul apărării, potrivit Agerpres.

Rusia susţine că a lovit cu astfel de arme un obiectiv ucrainean, însă folosirea lor nu are prea mult sens din punct de vedere militar, a apreciat sursa citată.

Rusia amenință că rupe relațiile diplomatice cu SUA: ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul SUA


"Poate încearcă să trimită un mesaj Occidentului", a fost de părere oficialul, adăugând că "nu este prea practic" ceea ce afirmă ruşii că au făcut.

Moscova a anunţat sâmbătă că a lovit şi a distrus cu rachete Kinjal (Pumnal - n. red.) un depozit mare de arme din regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei. Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, a fost prima oară când a fost utilizat sistemul Kinjal de la începutul invaziei în Ucraina, în 24 februarie.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut în decembrie anul trecut că ţara sa este lider mondial în domeniul rachetelor hipersonice - arme a căror viteză, manevrabilitate şi altitudine fac dificilă urmărirea şi interceptarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.