Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pun paie pe foc în relația cu China - Trump impune sancțiuni severe gigantului Huawei

TechNews
Huawei

Administraţia Trump a impus miercuri sancţiuni severe grupului Huawei, adăugând un nou factor de tensiune în disputa comercială cu China chiar într-un moment în care secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a spus că va face în curând o vizită la Beijing pentru noi discuţii, transmite Reuters, conform news.ro.

Departamentul pentru Comerţ a anunţat că a inclus Huawei Technologies şi 70 de afiliate ale acesteia pe ”Entity List”, o măsură prin care interzice companiei să cumpere componente şi tehnologie de la firme americane fără aprobarea guvernului.

Secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, a afirmat într-un comunicat că preşedintele Donald Trump a susţinut decizia ”de a preveni ca tehnologia americană să fie folosită de către entităţi străine într-un mod care poate submina securitatea naţională sau interesele politicii externe”.

Florian Coldea, audiat la SIIJ: 'Cât interes pentru un profesor?!'

Trump a semnat miercuri un ordin executiv care interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii fabricate de firme considerate riscuri pentru securitatea naţională.

Ordinul nu menţionează nume de companii, dar oficialii americani au afirmat anterior că Huawei este ”un pericol” şi au presat statele aliate să nu utilizeze echipamentele Huawei pentru reţelele 5G.

Huawei, care neagă că produsele sale sunt un risc de securitate, a anunţat că ”este pregătită şi doreşte să discute cu guvernul american pentru a găsi măsuri concrete care să asigure securitatea produselor sale”.

Potrivit companiei chineze, restricţionarea afacerilor sale în Statele Unite ar limita SUA la alternative inferioare din punct de vedere tehnic şi mai costisitoare şi ar face ca ţară să rămână în urmă în privinţa adoptării tehnologiei 5G, afectând interesele companiilor şi consumatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.