Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: racheta lansată de Phenian încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite

bbc.com
racheta coreea

Statele Unite "condamnă cu fermitate" lansarea unei rachete prezentate drept satelit militar de către Coreea de Nord, care "creşte tensiunile", potrivit unui comunicat al Casei Albe, informează miercuri AFP, citat de Agerpres.

Aceasta "riscă să destabilizeze situaţia de securitate din regiune şi nu numai", a spus Adam Hodge, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate."Această presupusă lansare spaţială foloseşte tehnologii legate direct de programul de rachete balistice intercontinentale al Coreei de Nord", a adăugat el.

"Nu închidem uşa diplomaţiei, dar Phenianul trebuie să pună capăt imediat provocărilor şi să opteze pentru dialog", a mai spus Adam Hodge, solicitând "tuturor ţărilor" să condamne această lansare.

Statele Unite "vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea teritoriului american şi pe cea a aliaţilor săi, Coreea de Sud şi Japonia", a conchis el.

Racheta încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite

"Racheta balistică" pe care Coreea de Nord a lansat-o miercuri încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, iar Tokio "condamnă ferm" această acţiune, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno.

Armata din Coreea de Sud a anunţat miercuri că recuperează resturi ale satelitului spion nord-coreean care s-a prăbuşit în Marea Galbenă."Astăzi, la aproximativ 8:05 a.m., armata noastră a identificat un obiect despre care se crede că face parte din "vehiculul de lansare spaţială" al Coreei de Nord în apele mării, la 200 kilometri vest de insula Eocheong şi sunt în curs de a-l recupera". Ulterior, au fost publicate fotografii cu o structură metalică de formă cilindrică recuperată din mare.

Coreea de Nord a anunţat miercuri că a lansat o rachetă care transporta un satelit militar de observare, care însă a "căzut în mare" din cauza unui incident tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.