Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a SUA la uciderea fiicei lui Dughin: 'Condamnăm fără echivoc atacurile asupra civililor. Acest principiu se aplică peste tot în lume'

defenseromania.ro
Dughin

Statele Unite condamnă fără echivoc uciderea civililor oriunde ar avea lo, a declarat luni șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, comentând moartea jurnalistei ruse Daria Dughina.

"Nu am nimic de spus în afară de ceea ce ați auzit cu toții - că Ucraina neagă orice implicare în atacul asupra acestei persoane", a afirmat Price. "Condamnăm fără echivoc atacurile asupra civililor, fie că sunt la Kiev, la Bucha, la Harkov, la Kramatorsk, la Mariupol sau la Moscova", a spus el. "Acest principiu se aplică peste tot în lume", a adăugat purtătorul de cuvânt.

El a fost rugat să clarifice dacă cuvintele sale au însemnat că Washingtonul crede afirmațiile Ucrainei că autoritățile de la Kiev nu au fost implicate în atentat. "Nu am nicio îndoială că partea rusă investighează acest lucru. De asemenea, nu am nicio îndoială că rușii vor trage anumite concluzii. Tot ce pot spune acum este că Ucraina neagă orice implicare. Și noi, la rândul nostru, condamnăm atacurile premeditate asupra civililor, oriunde", a răspuns Price.

CONTEXT

Administraţia Vladimir Putin consideră că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksander Dughin, ideologul Kremlinului, a fost planificat şi comis de serviciile secrete ucrainene.

"Crima a fost planificată şi comisă de serviciile secrete ucrainene", a comunicat luni Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, conform agenţiei Interfax.

Administraţia Volodimir Zelenski susţine că nu este implicată în atentatul de la Moscova.

FSB a stabilit că atentatul a fost comis de o individă din Ucraina în vârstă de 43 de ani, care a venit în Rusia în iulie, trecând prin Estonia, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO.

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată sâmbătă, într-o explozie care a vizat maşina sa. Autorităţile ruse cred că ţinta atacului era tatăl Dariei, filosoful Aleksandr Dughin, considerat ideologul Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.