Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reacționează după apariția unor imagini satelitare din China, unde se construiesc 100 de silozuri de rachete: 'Această evoluţie este îngrijorătoare'

washingtonpost.com
china silozuri rachete

Statele Unite consideră consolidarea rapidă a forţelor nucleare ale Chinei îngrijorătoare şi îndeamnă Beijingul să se angajeze împreună cu Washingtonul ”asupra unor măsuri practice în vederea unei reduceri a riscului unei curse a înarmării destabilizatoare”, relatează Reuters.

Chinei îi este tot mai dificil să-şi ascundă creşterea forţelor nucleare şi faptul că se îndepărtează de la strategia nucleară de decenii - fondată pe o disuasiune minimă -, apreciază un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, potrivit news.ro.

Cotidianului american The Washington Post (WP) dezvăluie China a început să construiască peste 100 de silozuri noi de rachete, într-o zonă deşertică din vestul ţării.

”Aceste dezvăluiri şi alte dezvoltări sugerează că arsenalul nuclear al RPC (Republicii Populare China) se va dezvolta mai rapid şi la un nivel mai mare decât prevăzut”, a declarat Price, întrebat despre aceste dezvăluiri.

”Această evoluţie este îngrijorătoare şi ridică întrebări despre intenţiile RPC. În ceea ce ne priveşte, acest lucru consolidează importanţa continuării măsurilor practice în vederea unei reduceri a riscurilor nucleare”, a precizat el.

Acesta este motivul pentru care preşedintele american Joe Biden a acordat prioritate stabilităţii strategice în angajamentul său cu preşedintele rus Vladimir Putin, la summitul de la Geneva, în Elveţia, potrivit lui Price.

”Acelaşi raţionament se aplică angajamentului cu altă putere nucleară, şi anume RPC”, a declarat el.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.