Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, reclamate la CPI pentru crime împotriva umanității

Curtea Penală Internaţională

Venezuela i-a cerut procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga să lanseze o anchetă împotriva Statelor Unite ale Americii pentru crime împotriva umanităţii rezultate din sancţiunile impuse de Washington, a anunţat ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza, transmit Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

Aşa-zisul denunţ i-a fost înmânat procuroarei CPI Fatou Bensouda mai devreme joi, însoţit de o scrisoare din partea preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, a menţionat Arreaza.

"Suntem convinşi că urmările măsurilor unilaterale ale SUA constituie crime împotriva umanităţii împotriva populaţiei civile", a declarat presei la Haga şeful diplomaţiei de la Caracas.

Politica de sancţiuni a SUA a fost o "condamnare la moarte a zeci de mii de venezueleni în fiecare an", se afirmă între altele în plângerea de 60 de pagini remisă CPI.

Şi Venezuela a fost "denunţată" la rândul ei la CPI de un grup de state latino-americane şi Canada, care în septembrie 2018 au cerut Curţii să ancheteze guvernul de la Caracas pentru presupuse crime împotriva umanităţii prin folosirea forţei pentru reprimarea oponenţilor politici, solicitarea fiind încă în stadiul de analiză, menţionează Reuters.

Întrebat de ce Venezuela nu şi-a formulat plângerea împotriva statelor care au cerut anchetarea ţării sale în 2018, Arreaza a replicat că "este important să-l urmăreşti pe şeful circului, nu pe subordonaţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.