Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA recunosc MĂCELUL din Siria: Au ucis 105 civili într-un bombardament

bombardament

Cel puţin 105 civili au fost ucişi în martie într-un bombardament american la Mosul, al doilea oraş ca mărime din Irak şi ultimul bastion al grupării Statul Islamic din ţară, a recunoscut joi Pentagonul, relatează AFP.

Raportul de anchetă al armatei americane referitor la bombardamentul de pe 17 martie acuză în mare parte jihadiştii SI, care, susţine raportul, ar fi amplasat o cantitate mare de explozibili într-o clădire vizată de atacul aerian. În total, 101 civili se aflau în imobilul în cauză şi patru în apropiere, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

Este vorba despre cel mai mare număr de victime civile de la începutul campaniei militare antjihadiste a coaliţiei conduse de Statele Unite ale Americii.

Nici coaliţia, nici forţele irakiene nu ştiau că civili sau explozibili se aflau în clădirea vizată, se precizează în raportul publicat joi.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

Lovitura aeriană a avut loc la solicitarea autorităţilor irakiene, atunci când doi lunetişti ai SI au deschis focul asupra forţelor de securitate.

'Explozia secundară a declanşat o prăbuşire rapidă a structurii (clădirii), provocând moartea celor doi lunetişti, a 101 civili aflaţi la etajele inferioare ale clădirii şi a patru civili aflaţi într-o clădire din apropiere', a explicat generalul Matt Isler, care a supervizat ancheta.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Alţi 36 de civili sunt în continuare daţi dispăruţi, a mai spus el.

'Analize efectuate după explozii au permis detectarea de reziduuri care se găsesc de obicei în explozivi folosiţi de SI', a adăugat Comandamentul forţelor americane din Orientul Mijlociu.

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.