Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 'Regelui crypto', Sam Bankman-Fried, i s-au confiscat active de aproape 700 de milioane de dolari

coinculture.com
ftx sam bankman

Procurorii federali americani au confiscat în ianuarie active de aproape 700 de milioane de dolari de la fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, în mare parte sub formă de acţiuni Robinhood, potrivit unui dosar al instanţei de vineri, transmite Reuters, citat de news.ro.

Bankman-Fried, care a fost acuzat că a furat miliarde de dolari de la clienţii FTX pentru a plăti datorii contractate de fondul său speculativ concentrat pe cripto, a pledat nevinovat pentru acuzaţiile de fraudă.

Sam Bankman-Fried este programat să fie judecat în octombrie.

Departamentul de Justiţie a dezvăluit confiscarea acţiunilor Robinhood la începutul acestei luni, dar a furnizat vineri o listă mai completă a activelor confiscate, inclusiv numerar deţinut la diferite bănci şi active depuse la platforma criptografică Binance.

Proprietatea acţiunilor Robinhood sechestrate, evaluate la aproximativ 525 de milioane de dolari, a făcut obiectul unor dispute între Bankman-Fried, FTX şi firma de credita BlockFi.

Cea mai recentă confiscare de active raportată de DOJ a avut loc joi, când procurorii au confiscat 94,5 milioane de dolari în numerar, dintr-un cont la Silvergate Bank care era asociat cu FTX Digital Markets, subsidiara FTX din Bahamas.

DOJ a confiscat peste 7 milioane de dolari din alte conturi Silvergate asociate cu Bankman-Fried şi FTX.

Departamentul a confiscat anterior aproape 50 de milioane de dolari dintr-un cont FTX Digital Markets la Moonstone Bank, o bancă mică din statul Washington.

Potrivit instituţiei, activele din trei conturi Binance asociate cu Bankman-Fried au fost supuse confiscării penale, dar aceasta nu a furnizat o estimare a valorii respectivelor conturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.