Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA reinstaurează cenzura: TikTok a fost interzis pe toate dispozitivele Camerei Reprezentanților

rollingstone.com
TikTok

Populara aplicaţie video chineză TikTok a fost interzisă de pe toate dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanţilor SUA, conform administraţiei instituţiei, decizie care imită o lege care va intra în vigoare în curând, care interzice instalarea aplicaţiei pe dispozitivele guvernamentale americane, transmite Reuters.

Aplicaţia este considerată ”un risc ridicat din cauza unui număr de probleme de securitate”, a declarat directorul administrativ al Camerei (CAO), într-un mesaj trimis tuturor marţi parlamentarilor şi personalului, potrivit căruia TikTok trebuie ştearsă de pe toate dispozitivele gestionate de Parlament, scrie News.ro.

Noua regulă urmează unei serii de măsuri ale guvernelor statelor americane de a interzice TikTok, deţinută de compania ByteDance Ltd, cu sediul la Beijing, de pe dispozitivele guvernamentale. De săptămâna trecută, 19 state au interzist cel puţin parţial aplicaţia pe dispozitivele administrate de stat, din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea folosi aplicaţia pentru a urmări americanii şi a cenzura conţinutul.

Legea bugetului general de 1.660 de miliarde de dolari, adoptată săptămâna trecută pentru a finanţa guvernul SUA până la 30 septembrie 2023, include o prevedere de interzicere a aplicaţiei pe dispozitivele administrate la nivel federal şi va intra în vigoare odată ce preşedintele Joe Biden o va promulga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.