Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA resping orice soluţie cu două state pentru Cipru, așa cum cere Recep Tayyip Erdogan

Twitter
erdogan

Statele Unite resping orice soluţie cu două state pentru Cipru, avansată în ultimele zile de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, potrivit AFP.

Rugată să spună, în cadrul unei audieri parlamentare, dacă guvernul american respinge fără ambiguitate o astfel de opţiune, ea a răspuns: "Da, absolut".

"Suntem de părere că numai un proces condus de ciprioţi, bi-zonal şi bi-comunitar, poate aduce pacea şi stabilitatea în Cipru", a insistat ea.

În cadrul unei vizite de marţi în Ciprul de Nord, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că "niciun progres în negocieri nu poate fi făcut fără a accepta că există două popoare şi două state" în insulă, divizată între Republica Cipru, membră a Uniunii Europene şi care îşi exercită autoritatea în sud, şi Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), autoproclamată în 1983 şi recunoscută doar de Ankara, relatează Agerpres.ro.

Preşedintele turc a anunţat de asemenea continuarea redeschiderii Varosha, oraş-fantomă care simbolizează divizarea insulei mediteraneene.

Negocierile sunt în punct mort din 2017. În aprilie, o tentativă de relansare a negocierilor organizate de ONU, care supervizează o zonă-tampon între cele două părţi din insulă, s-a soldat cu un eşec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.