Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul l-a avertizat pe Putin că SUA vor acționa 'decisiv' dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

vestidinrusia.ro
NASA sua rusia

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat, duminică, la CBS, că Statele Unite și aliații săi vor acționa "decisiv" dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina, potrivit Mediafax.

"Am comunicat direct, în privat și la niveluri foarte înalte Kremlinului că orice utilizare a armelor nucleare va fi întâmpinată cu consecințe catastrofale pentru Rusia. SUA și aliații noștri vor răspunde în mod decisiv și am fost clari cu privire la ceea ce implică acest lucru", a declarat Sullivan la CBS, citat de The Guardian.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a spus că autorităţile americane şi-au informat în privat omologii de la Moscova "mai în detaliu exact ce ar însemna asta", relatează Rador.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA a spus că Statele Unite au fost în contact frecvent și direct cu Rusia, inclusiv în ultimele zile, pentru a discuta despre situația din Ucraina și despre acțiunile și amenințările dlui Putin.

Jake Sullivan a adăugat "Putin rămâne decis să distrugă poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Așa că îşi va continua acţiunile și noi trebuie să venim în continuare cu arme, muniție, informații și cu tot sprijinul pe care îl putem oferi".

Sullivan a spus că liderul rus Putin a "fluturat cartea nucleară în diferite momente de-a lungul acestui conflict", iar aceasta este o chestiune pe care administrația Biden trebuie "să o ia extrem de în serios, deoarece este o chestiune de o gravitate extremă - posibila utilizare a armelor nucleare pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.