Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA denunță ca fiind `false` acuzaţiile potrivit cărora sancţiunile împotriva Rusiei ar fi agravat criza alimentară

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Administraţia Joseph Biden a catalogat drept "false" acuzaţiile potrivit cărora sancţiunile impuse Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina ar fi agravat criza alimentară la nivel internaţional.

"Unii au încercat să afirme că sancţiunile impuse Federaţiei Ruse de Statele Unite şi de multe alte ţări au agravat criza. Este fals. Atunci când am impus sancţiunile împotriva Rusiei cu scopul de a opri războiul cât mai rapid, am creat deliberat şi atent excepţii pentru produsele agricole şi fertilizatori", a declarat miercuri seară Antony Blinken, secretarul de Stat american, citat de CNN.

Antony Blinken susţine că Administraţia Vladimir Putin este vinovată de criza alimentară internaţională. "În privinţa deciziei de a lansa acest război nejustificat, responsabilitatea pentru perturbarea surselor de aprovizionare şi pentru suferinţele din întreaga lume aparţine direct şi exclusiv Administraţiei Rusiei", a afirmat Antony Blinken.

Preţurile produselor agricole au crescut semnificativ în contextul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

Antony Blinken a anunţat că Statele Unite vor acorda Ucrainei asistenţă alimentară de urgenţă suplimentară în valoare de 215 milioane de dolari. "Ţinând cont de urgenţa crizei, anunţăm încă 215 milioane de dolari pentru asistenţă alimentară şi vom face mai mult. Ne aşteptăm ca în curând Congresul SUA să aprobe încă aproximativ 5,5 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară şi securitate alimentară", a subliniat Antony Blinken.

În plus, Antony Blinken a îndemnat alte ţări să intervină imediat pentru atenuarea efectelor crizei alimentare internaţionale generate de intervenţia militară rusă în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.