Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA salută condamnarea unui presupus membru al Hezbollah pentru asasinarea lui Rafik Hariri

Rafic Hariri

Statele Unite ale Americii au ''salutat'' marţi condamnarea unui presupus membru al Hezbollah, Salim Ayyash, pentru asasinarea fostului premier libanez Rafik Hariri, decizie anunţată de Tribunalul special pentru Liban (TSL), relatează AFP potrivit Agerpres.

''Condamnarea lui Ayyash ajută la confirmarea a ceea ce lumea recunoaşte din ce în ce mai mult: că Hezbollah şi membrii săi nu sunt apărători ai Libanului aşa cum pretind ei, ci formează o organizaţie teroristă al cărei obiectiv este promovarea proiectelor sectare nefaste ale Iranului '', a declarat secretarul de stat american, Mike Pompeo, potrivit unui comunicat.

TSL a condamnat un presupus membru al grupării şiite Hezbollah pentru conspiraţie în vederea uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri într-un atentat cu bombă din 2005 care a dus la ani de confruntări între forţele politice rivale din Liban, notează Reuters, AFP şi dpa. Instanţa ONU a decis că există dovezi insuficiente împotriva celorlalţi trei inculpaţi pentru complicitate în atentatul cu bombă şi ei au fost achitaţi.

Asasinarea lui Hariri a aruncat Libanul în ceea ce a fost perceput drept criza cea mai gravă a ţării de după război, ducând la ani de confruntări între forţe politice rivale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.