Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sancţionează entităţi iraniene pe care le acuză de tenativă de amestec în alegerile de la 3 noiembrie

iran sua

Statele Unite au sancţionat Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului de la Teheran, dar şi publicaţii iraniene, cu privire la ”tentative de amestec” în alegerile americane de la 3 noiembrie, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Regimul iranian a vizat procesul electoral din Statele Unite prin tentative neruşinate, cu scopul de a semăna discordia în rândul alegătorilor, răspândind dezinformarea online şi desfăşurând operaţiuni rău intenţionate cu scopul de a induce în eroare”, a denunţat joi într-un comunicat Trezoreria americană.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

”Entităţi din Guvernul israelian, deghizate în publicaţii, au vizat Statele Unite cu scopul de a submina procesul democratic american”, a subliniat ea.

Pe de altă parte, Washingtonul l-a plasat joi pe lista sa neagră pe ambasadorul iranian în Irak Iraj Masjedi, pe care îl acuză că a supervizat timp de ani de zile antrenarea şi susţinerea miliţiilor irakiene pe care Statele Unite le consideră responsabile de atentate vizând trupe ale coaliţiei antijihadiste în Irak, relatează Reuters.

Iraj ”Masjedi şi-a folosit funcţia de ambasador al regimului iranian în Irak pentru a masca transferuri financiare” în favoarea Gardienilor Revoluţiei, a anunat într-un comunicat Departamentul Trezoreriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.