Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sancţionează un institut rus de cercetare pentru implicarea într-un atac cibernetic din 2017

securitate cibernetica

Washingtonul a impus vineri sancţiuni împotriva unui centru de cercetare al guvernului rus despre care susţine că realizat instrumentele care au permis un atac cibernetic asupra unei companii petrochimice din Orientul Mijlociu în 2017, relatează dpa şi Reuters, potrivit Agerpres.

Institutul de cercetare de chimie şi mecanică (TsNIIKhM) a susţinut atacul, care a utilizat un malware Triton pentru a viza infrastructura critică a companiei, a precizat într-un comunicat Departamentul american al Trezoreriei.

Institutului i se interzice de acum înainte să facă orice afaceri cu cetăţeni americani, iar cetăţenii de alte naţionalităţi care vor face face afaceri cu TsNIIKhM riscă să fie vizaţi de sancţiuni, a precizat sursa citată.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

Deşi comunicatul nu conţine mai multe informaţii, el pare să se refere la un atac asupra unei rafinării de petrol saudite de la jumătatea lui 2017.

Triton este unul dintre puţinele malware cunoscute dezvoltate special pentru a viza facilităţi industriale şi este considerat în mod special periculos de experţi întrucât vizează sistemele de securitate.

Departamentul Trezoreriei SUA susţine că cercetătorii care au investigat atacul din 2017 au descoperit că malware-ul "a fost conceput pentru a acorda atacatorilor control complet asupra sistemelor infectate şi avea capacitatea de a provoca pagube semnificative şi pierderi de vieţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.