Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOIUL China-SUA trece la o altă etapă: Reprimarea uigurilor, un nou motiv de SCANDAL și de amenințări cu sancțiuni economice

china sua

China a avertizat luni că îşi va apăra cu orice preţ întreprinderile de sancţiuni americane impuse unui număr de nouă entităţi, acuzate de faptul că participă la reprimarea musulmanilor uiguri în nord-vestul ţării, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un institut ştiinţific din cadrul Ministerului chinez al Securităţii Publice şi opt întreprinderi au fost introduse vineri pe o listă neagră a Washingtonului, care le impune restricţii de acces la tehnologia americană.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Întrebat despre acest lucru, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, a îndemnat luni Washingtonul să revină asupra acestei decizii care ”se amestecă în afacerile Chinei şi dăunează intereselor sale”.

Beijingul ”va lua toate măsurile necesare în vederea apărării drepturilor şi intereselor întreprinderilor chineze”, a declarat el presei.

Departamentul american al Comerţului a amintit vineri, într-un comunicat, că Statele Unite au introdus deja, în octombrie, 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze pe această listă neagră, reproşându-le faptul că sunt implicate într-o campanie de reprimare vizând uigurii.

Între cele opt întreprinderi vizate se află societatea specializată în supraveghere video - Hikvision -, dar şi Megvii Technology şi SenseTime, specializate în inteligenţa artificială.

Washingtonul, dar şi numeroase organizaţii de apărarea drepturilor omului, acuză China de faptul că a încarcerat peste un milion de membri ai acestei minorităţi musulmane în ”lagăre de reeducare” în regiunea Xinjiang.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Beijingul dezminte acest număr şi vorbeşte despre centre de formare profesională, menite să ajute populaţia să găsească un loc de muncă şi să o îndepărteze de tentaţia islamismului şi terorismului.

Aceste sancţiuni intervin într-un context de creştere a tensiunilor diplomatice între Beijing şi Washington cu privire la pandemia covid-19

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.