Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se alătură României, Franței și Germaniei și oferă Republicii Moldova 19,5 milioane de dolari, sumă nerambursabilă

strategeast.org
moldova sua

Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul de la Chișinău a ratificat cel de-al 14-lea Amendament la acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA. Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați, transmite Știri.md.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172.728.297 de dolari.

„Suntem angajați, am decis să aducem din ce în ce mai mult de la Berlin și București, 26 de milioane de euro pentru R.Moldova, inclusiv pentru companiile din R.Moldova. Mai mult de 100 milioane de euro am decis inclusiv pentru a regla chestiuni legate de refugiați, accesul refugiaților la învățământ, alimentație. Alte 2 milioane de euro vor fi alocate pentru reformele publice în materie de energie. Situația de criză în care se află Moldova nu va afecta în niciun fel proiectele pe termen mediu. Agenția de Dezvoltare va investi 85 milioane de euro în R.Moldova în materie de energie”, a specificat președintele francez, Emmanuel Macron, la conferința de la Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.