Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Se cere suspendarea vizelor pentru cetatenii tarilor afectate de Ebola

Congresul SUA

Presedintele Camerei Reprezentantilor din SUA si alti congresmeni au sugerat miercuri administratiei Obama sa închida teritoriul american pentru cetatenii din cele mai afectate trei tari de epidemia de Ebola, informeaza AFP.

'O interdictie temporara de calatorie în SUA din tarile afectate de virus este o alegere pe care presedintele (Barack Obama) ar trebui s-o ia cu siguranta în considerare, precum si orice alta masura necesara în contextul dubiilor tot mai mari privind securitatea sistemelor noastre de transport aerian', a precizat, într-un comunicat, John Boehner, presedintele Camerei Reprezentantilor.
'Am cerut sa se ia considerare suspendarea temporara a vizelor pentru persoanele din Liberia, Guineea si Sierra Leone pâna când epidemia va fi sub control', au precizat de asemenea presedintele Comisiei pentru securitate interna, Michael McCaul, si cei cinci presedinti de subcomisii, toti republicani, într-o scrisoare adresata secretarului de stat si secretarul pentru securitate interna.
În opinia lor, suspendarea unei parti din cele 13.500 de vize în derulare ar permite restabilirea încrederii opiniei publice în sistemul sanitar american, afectat de contaminarea a doua asistente care l-au îngrijit la Dallas pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, mort saptamâna trecuta din cauza virusului Ebola.
Alesii sustin de asemenea ca pacientii contaminati cu Ebola ar urma sa fie sistematic transferati într-unul din cele patru spitale specializate din tara (Emory University Hospital, National Institutes of Health, Nebraska Medical Center si St. Patrick Hospital din Montana).
Mai multe voci din Congres s-au exprimat în ultimele zile în favoarea închiderii frontierelor pentru persoanele care au vizitat tarile afectate de Ebola.
Într-un articol aparut miercuri, senatorul texan Ted Cruz, un republican, a scris ca este vorba de o masura 'de bun-simt'.
O audiere parlamentara cu responsabili ai sistemului sanitar american, care considera ca o eventuala interdictie de calatorie este inutila si ineficienta, va avea loc joi în Camera Reprezentantilor.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.