Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se simt amenințate de Phenian: Ce decizie MAJORĂ au luat, alături de Coreea de Sud

sua coreea de nord

Donald Trump şi preşedintele interimar al Coreii de Sud, Hwang Kyo-Ahn, s-au înţeles duminică, în cursul unei discuţii telefonice, asupra necesităţii de a întări capacităţile lor de apărare în faţa Coreii de Nord, a anunţat Casa Albă, citată de AFP.

"Cei doi lideri au căzut de acord să ia măsuri pentru a întări capacităţile comune de apărare împotriva ameninţării nord-coreene", a declarat preşedinţia americană într-un comunicat dat publicităţii după această convorbire.

Citește și: Ce este bine să evităm și ce trebuie sa facem pentru a avea succes în 2017, conform predicțiilor din anul Cocoșului de foc

"Preşedintele Trump a reiterat angajamentul nostru absolut în apărarea Republicii Coreea, inclusiv prin aportul unei descurajări sporite prin recurgerea la o gamă completă de capacităţi militare", a adăugat documentul.

Cei doi lideri au mai discutat despre vizita în Coreea de Sud cu începere de miercuri a secretarului american al Apărării, James Mattis. Ministrul urmează să se deplaseze şi în Japonia la 3 februarie.

Citește și: Ea a fost aleasă CEA MAI FRUMOASĂ FEMEIE din lume: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / VIDEO

În timpul campaniei sale victorioase, preşedintele american a discutat public despre posibilitatea retragerii soldaţilor americani din sudul Peninsulei Coreene şi al arhipelagului nipon, în absenţa unei creşteri semnificative a contribuţiei financiare a celor două ţări.

Aceste declaraţii au stârnit temeri legate de o posibilă reevaluare a angajamentului militar al Statelor Unite într-o regiune în care China îşi avansează pionii, iar Coreea de Nord multiplică provocările.

Citește și: Protestele antigratiere s-au transformat in proteste anti-Ghita

În discursul său de Anul Nou, liderul coreean, Kim Jong Un, a anunţat iminenţa unui test balistic intercontinental, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord caută, încălcând numeroasele rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, să se doteze cu această tehnologie pentru a fi în măsură să ameninţe teritoriul continental al SUA cu lovituri nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.