Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sfidează China: un crucișător american trece prin controversata strâmtoare Taiwan

sua china

Un crucișător american a tranzitat joi strâmtoarea Taiwan, la mai puțin de o săptămână după ce Tsai Ing-wen, a cărei prim mandat a fost marcat de tensiunile cu China, a fost realeasă în funcția de președinte al statului insular, relatează site-ul agenției Reuters.

Ministerul Apărării de la Taipei a comunicat că a monitorizat situația, afirmând că tranzitul navei americane a fost o "misiune de rutină".

Situația Tawianului este cea mai sensibilă problemă diplomatică și teritorială a regimului de la Beijing, care consideră insula drept teritoriu chinez. Mai mult, Beijingul nu a exclus niciodată posibilitatea folosirii forței militare pentru a prelua controlul asupra regiunii.

Crucișătorul USS Shiloh a tranzitat joi strâmtoarea Tawian. În ultimii doi ani, mai multe nave americane au tranzitat sporadic strâmtoarea, acțiuni ce au iritat Beijingul.

Președintele reales al Taiwanului, Tsai Ing-wen, a declarat recent că guvernul de la Taipei va depune toate eforturile pentru a depăși impasul în relațiile cu China și pentu a menține stabilitatea în strâmtoarea Taiwan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.