Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și-a delegat un nou ambasador în Republica Moldova

Miercuri, președintele american Joe Biden a anunțat o listă lungă de 11 nominalizări pentru diverse funcții importante ale administrației sale. Printre aceste nominalizări observăm două care privesc direct zona noastră geopolitică și geoeconomică, din Europa de Est și regiunea Mării Negre, transmite defenseromania.ro.

E vorba despre nominalizarea ambasadorului Kent Doyle Logsdon, pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova, și a lui Jeffrey Flake, fost senator republican, pentru funcția de ambasador al SUA în Turcia.

SUA, tot mai interesate de Republica Moldova. Nominalizările de azi ale președintelui Joe Biden prevestesc și nominalizarea viitorului ambasador american în România

Nominalizarea pentru Chișinău a unui diplomat de carieră în SUA și cu extrem de mare plajă relațională la Casa Albă și nu numai, demonstrează importanța pe care o alocă administrația Biden noilor transformări pro-europene și pro-NATO pe care președintele Maia Sandu o are în cadrul strategiei.

Această nominalizare exprimă și începutul pregătirilor nominalizărilor pentru întreaga linie estică, inclusiv țările baltice, Polonia, România sau vestul Balcanilor.

De partea cealaltă nominalizarea senatorului Flake pentru funcția de ambasador al SUA în Turcia reprezintă o opțiune extrem de interesantă întrucât el e cunoscut ca fiind un critic al administrației Trump, el a și votat pentru al doilea proces de suspendare al președintelui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.