Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Coreea de Sud vor să-şi actualizeze planul de desfăşurare militară

Coreea de Sud SUA

Statele Unite şi Coreea de Sud doresc să-şi actualizeze planurile de desfăşurare militară pentru eventualitatea unei escaladări în conflictul cu Coreea de Nord, relatează joi DPA.

Aducând la zi planurile lor militare de contingenţă, cei doi aliaţi de lungă durată răspund la progresul în dezvoltarea armelor nucleare şi programelor de rachete ale Coreii de Nord, potrivit Agerpres.

În timpul unei vizite joi în capitala sud-coreeană Seul, secretarul american al apărării Lloyd Austin a acuzat Coreea de Nord de destabilizarea regiunii prin dezvoltarea în continuare a programelor sale de arme.

Cu toate acestea, el a precizat că Washingtonul rămâne dispus să se angajeze în dialog cu Phenianul.

Austin şi omologul său sud-coreean Suh Wook au aprobat o nouă "orientare de planificare strategică", în timpul consultărilor periodice de securitate.

Orientarea urmează să formeze baza pentru noile planuri operaţionale ale alianţei (OPLAN-uri). Nu au fost furnizate detalii.

"Liderii se angajează să menţină pregătirea (...), să sporească capabilităţile combinate de apărare şi să actualizeze planurile de operaţiune relevante", au declarat părţile într-un comunicat comun.

Miniştrii au aprobat o "nouă orientare de planificare strategică", se adaugă în comunicat.

Decizia de a schimba planurile de desfăşurare nu a fost luată din cauza unei ameninţări acute, a declarat anterior revista Defense One, citând un oficial american anonim care călătorea cu Austin.

În timpul unei vizite în Coreea de Sud în martie, Austin şi secretarul de stat american Antony Blinken au reiterat că vor continua să urmărească scopul "denuclearizării complete" a Peninsulei Coreea.

Diplomaţia rămâne cea mai bună abordare, a spus joi Austin.

Negocierile SUA cu guvernul izolat de la Phenian nu au făcut progrese de mai bine de doi ani şi jumătate.

Coreea de Nord este supusă sancţiunilor internaţionale din cauza programului său nuclear. Anul acesta, ţara a testat în mod repetat rachete, precum şi rachete de croazieră care ar putea transporta focoase nucleare.

Ţara s-a autodeclarat putere nucleară, dar statutul ei oficial rămâne neclar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.