Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a semnat: SUA şi India pun capăt ultimului lor conflict comercial

thehansindia.com
biden-narendra-modi

Premierul indian Narendra Modi şi preşedintele american Joe Biden au avut vineri o întrevedere bilaterală la summitul G20 care se desfăşoară la New Delhi şi au salutat "parteneriatul solid şi durabil" dintre ţările lor, odată cu anunţarea unui acord care pune capăt ultimului conflict comercial între India şi SUA, transmite France Presse, conform Agerpres.

Întrevederea celor doi lideri în capitala indiană a fost o continuare a dialogului lor desfăşurat cu ocazia fastuoasei vizite de stat efectuate în SUA în iunie de Narendra Modi. Acesta din urmă s-a declarat, într-un comunicat comun emis vineri, "nerăbdător" să-l primească din nou pe preşedintele american anul viitor la o reuniune a Dialogului de Securitate Cvadrilateral (Quad).

Acest format diplomatic pe chestiuni de securitate privilegiat de Casa Albă, aflată în plină ofensivă diplomatică în Asia pentru a combate China, reuneşte India, SUA, Australia şi Japonia.

În acelaşi comunicat comun Biden şi Modi apreciază că summitul G20 va permite "progrese asupra obiectivelor comune" pe plan economic, în special "reforma profundă şi consolidarea băncilor de dezvoltare multilaterale", acesta fiind marele obiectiv al preşedintelui american la summitul G20.

Pe plan politic, Biden şi Modi şi-au manifestat sprijinul faţă de o regiune indo-pacifică "liberă" şi "deschisă", o formulare prudentă la care apelează Casa Albă pentru a denunţa ambiţiile Chinei în regiune.

Ei au promis de asemenea că vor continua iniţiativele în materie de tehnologie, industrie şi apărare lansate în timpul vizitei premierului indian în SUA.

Întrevederea lor a stârnit o polemică în rândul jurnaliştilor care-l însoţesc pe preşedintele american, întrucât aceştia au fost ţinuţi la distanţă, un lucru neobişnuit. Guvernul indian a difuzat imagini cu încetinitorul şi fără sunet în care cei doi lideri sunt văzuţi discutând la reşedinţa lui Modi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.