Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Japonia îndeamnă să nu se amplaseze arme nucleare în spațiu

NASA
planete neptun stele spatiu univers

Statele Unite și Japonia au propus luni o rezoluție Consiliului de Securitate al ONU care să sublinieze că națiunile ar trebui să respecte un tratat care interzice amplasarea de arme nucleare în spațiu, un mesaj care pare să vizeze Rusia.

Washingtonul crede că Moscova dezvoltă o armă nucleară antisatelit în spațiu, a cărei detonare ar putea provoca ravagii prin întreruperea a tot ceea ce înseamnă comunicații, notează Reuters..

Rusia, parte a Tratatului privind spațiul cosmic din 1967, care interzice plasarea "pe orbita Pământului a oricăror obiecte purtătoare de arme nucleare sau de orice alt tip de arme de distrugere în masă", a arătat anterior că se opune amplasării de arme nucleare în spațiu.

Lansarea unei arme nucleare pe orbită este interzisă de tratat. Dezvoltarea unei arme nucleare nu este însă interzisă, relevă sursa citată.

În rezoluția lor, Statele Unite, singura țară care a folosit o armă nucleară în război, și Japonia, singura națiune atacată cu o astfel de armă, au îndemnat statele obligate prin tratat să nu plaseze astfel de arme în spațiu și nici să le dezvolte.

Un semnal public că Washingtonul crede că Moscova lucrează la o astfel de armă a fost comentariul unui purtător de cuvânt al Casei Albe din 15 februarie. Un comentariu potrivit căruia Rusia dezvoltă o astfel de armă spațială..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.