Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Japonia INTRĂ TARE după ce Coreea de Nord a testat noile super rachete

www.reuters.com
racheta coreea de nord

Armata Statelor Unite şi Guvernul Japoniei au exprimat preocupare, luni, în legătură cu testele balistice efectuate de Coreea de Nord, avertizând că activităţile Phenianului afectează stabilitatea regională.

Armata nord-coreeană a testat o rachetă de croazieră cu raza de acţiune de 1.500 de kilometri. Rachetele de acest tip, care pot transporta focoase nucleare de dimensiuni mici, sunt "arme strategice de importanţă majoră", a transmis regimul Kim Jong-Un, conform agenţiei de presă KCNA, scrie Mediafax.

Experţii internaţionali nu ştiu cu certitudine dacă Phenianul a reuşit să producă ogive nucleare care să poată fi montate în rachete de croazieră. Testarea rachetelor de croazieră nu este interzisă prin rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU, dar activităţile Coreei de Nord generează preocupare la nivel internaţional.

Armata SUA a semnalat, potrivit BBC, că testele balistice nord-coreene sunt ameninţări la adresa comunităţii internaţionale.

Japonia are "preocupări semnificative" şi colaborează cu Statele Unite şi Coreea de Sud pentru monitorizarea situaţiei, a reacţionat Katsunobu Kato, un oficial guvernamental de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.