Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și țările G7 susțin planul de pace propus de Ucraina: mingea a ajuns în terenul Rusiei

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Statele Unite ale Americii și țările G7 susțin planul de pace prezentat de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski - potrivit ambasadorului american la Kiev, Bridget Brink, relatează Rador.

Aceasta a declarat, într-un interviu pentru televiziunea "24 Kanal", că planul lui Zelenski ar putea fi o posibilă soluție pentru războiul din Ucraina. "Acum, este foarte clar cine este de partea păcii și cine este de partea războiului. Președintele Zelenski a vorbit despre un plan de pace, alcătuit din zece puncte. Noi, Statele Unite și țările G7, sprijinim acest plan, deoarece credem că ar putea fi un potențial plan de a pune capăt războiului. Chiar luni, Rusia a tras, din nou, 70 de rachete asupra orașelor ucrainene. Este foarte clar acum că rușii nu vor să pună capăt războiului. Statele Unite susțin pacea. Pacea care a fost propusă în planul lui Zelenski" - a afirmat diplomatul.

RBC aminteşte că, în timpul unui mesaj adresat membrilor G20, președintele Volodimir Zelenski a prezentat "formula de pace" a Ucrainei. Este vorba despre un plan referitor la modul în care se poate pune capăt războiului declanşat de Rusia. Această formulă constă în garanții pentru securitatea radiațiilor, nucleară, alimentară și energetică, precum și retragerea trupelor ruse din teritoriile ocupate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.