Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Succes al testului de interceptare a unei rachete intercontinentale (armata)

racheta

Pentagonul a testat cu succes marţi interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, tipul de rachetă cu care Coreea de Nord caută să se doteze, a informat marţi armata americană, potrivit AFP preluat de agerpres.

A fost pentru prima dată când armata americană a reuşit acest test asupra unei rachete intercontinentale, a precizat Missile Defense Agency (MDA), din subordinea Pentagonului, într-un comunicat. 

O rachetă interceptoare, trasă de la baza Vandenberg din California a US Air Force, "a interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală ţintă", lansată de la Reagan Test Site din Insulele Marshall, în Oceanul Pacific, a adăugat MDA. 

"Acest sistem este vital pentru apărarea ţării noastre, iar testul demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil şi credibil împotriva unei ameninţări reale", a declarat directorul MDA, viceamiralul Jim Syring, citat în document. 

Ultimul test, din 2014, a fost reuşit, dar precedentele trei au eşuat. 

Sistemul se bazează pe radare şi alţi senzori repartizaţi în lumea întreagă şi pe sateliţi pentru a detecta tirurile de rachetă inamice. Apoi o rachetă interceptoare distruge racheta ţintă în spaţiu, prin forţa energiei sale cinetice. 

Coreea de Nord şi-a înmulţit în ultima vreme testele balistice pentru a ajunge să se doteze cu o rachetă nucleară intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite. 

Experţii sunt de părere că ar putea realiza acest lucru în câţiva ani, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.