Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt aproape de DEZASTRU: Experții spun că epidemia de COVID-19 se AGRAVEAZĂ

Twitter
coronavirus SUA

Ultimele actualizări ale modelelor epidemiologice continuă să prezică o creştere a numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în Statele Unite, însă o echipă de cercetători susţine că purtarea aproape universală a măştii ar putea salva 40.000 de vieţi până în luna noiembrie, informează AFP.

De la 136.000 de decese asociate COVID-19 înregistrate oficial miercuri, SUA ar urma să ajungă la 151.000 decese până la 1 august şi la 157.000 până la 8 august, potrivit mediei valorilor prezise de modelele realizate de 23 de grupuri de cercetare din Statele Unite şi din alte părţi ale lumii. Aceasta a fost dată publicităţii marţi de o echipă de la Universitatea din Massachusetts, Reich Lab, din partea Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC). Cu o săptămână în urmă, această medie anticipase 147.000 de decese asociate noului coronavirus la 1 august, scrie agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

California, Florida şi Texas, cele mai populate trei state americane, vor înregistra fiecare peste o mie de decese suplimentare în luna următoare, în comparaţie cu bilanţul din luna precedentă, susţine profesorul Nicholas Reich.

Unul dintre modele (IHME), realizat de Washington State University, merge mai departe, prezicând miercuri 224.000 de decese la 1 noiembrie, în timp ce un altul, realizat de cercetătorul independent Youyang Gu, din New York, anticipează 227.000 de decese până la 1 noiembrie.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’

Potrivit grupului IHME, mai mulţi americani poartă măşti şi mai puţini se deplasează. "Dacă 95% dintre americani ar purta măşti la plecarea din casă, numărul de decese ar scădea cu 40.000" până în noiembrie, susţine centrul de cercetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.